На Львівщині затримали російського агента, який збирав дані для окупантів

4423 0
Під виглядом внутрішньо переміщеної особи він оселився поблизу одного з енергетичних об’єктів
Фото: СБУ

Фото: СБУ

СБУ затримала на Львівщині російського агента, який збирав розвідувальні дані для окупантів. Ним виявився мешканець Донеччини, який після початку повномасштабного вторгнення передавав інформацію представнику терористичної організації.

Джерело: СБУ у Львівській області

З початку війни він збирав розвідувальні дані про місця знаходження та переміщення підрозділів Сил оборони України на Лиманському напрямку. А згодом зрадник перебрався на Львівщину, де продовжив розвідувально-підривну діяльність. Під виглядом внутрішньо переміщеної особи він оселився поблизу одного з енергетичних об’єктів. Чоловік продовжив збір інформації для ворожої спецслужби. Співробітники СБУ викрили поплічника ворога на спробах прихованого збору і передачі відомостей через «зв’язкового» у лавах терористичних угруповань «днр».

Читайте також: У Львові на 15 років ув’язнили луганчанина, який у 2014-му чергував на блокпостах «ЛНР»

Під час оперативних заходів у чоловіка виявили мобільний телефон із листуванням з ворогом. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за вчинений злочин. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, працівники упрпавління Служби безпеки України у Львівській області викрили прихильницю «спецоперації», яка прославляла злочинні дії армії ворога, поширювала наративи кремлівської пропаганди та дискредитувала Збройні Сили України. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!