На Львівщині затримали вісьмох громадян Іраку, які незаконно намагалися перетнути кордон

1232 0
Серед них були чотири дитини.
Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Поблизу пункту перетину державного кордону з Польщею затримали вісьмох громадян Іраку, які намагалися незаконно перетнути кордон та потрапити в ЄС. Про це повідомила Держприкордонслужба

«Про рух невідомого транспортного засобу в одному з н. п. Яворівського району прикордонників повідомив місцевий житель. В ході перевірки інформації дільничний інспектор та оперативний співробітник, за кількасот метрів до державного рубежу, виявили мікроавтобус «Фольксваген», під керуванням 61-річного українця. Під час огляду авта охоронці кордону виявили вісім громадян Іраку, з них четверо дітей, без документів, що посвідчують особу», – йдеться у повідомленні прикордонників. 

Як згодом встановили, усі порушники потрапили в Україні законним шляхом, проте покинути її хотіли вже поза пунктами перетину кордону. 

Читайте також: На кордоні з Польщею утворилися черги. На перетин очікують понад сотня автобусів

Наразі порушників доставили до прикордонного підрозділу для перевірки та притягнення до відповідальності за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Нагадаємо, українські чоловіки призовного віку частіше перетинають кордон на вʼїзд в Україну, аніж на виїзд. Водночас щодня прикордонники відмовляють у виїзді приблизно сотні людей.
 
Володимир Федорович

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!