На Львівщині затримали зловмисника, який організовував втечу ухилянтів за кордон

727 0
Допомога в ухиленні від мобілізації коштувала 7 тисяч доларів.
Фото: Поліція Львівської області

Фото: Поліція Львівської області

На Львівщині затримали 32-річного чоловіка, який за сім тисяч доларів допомагав ухилянтам уникнути мобілізації. 

Джерело: Поліція Львівської області

За даними поліції, мешканець міста Дрогобич організував незаконну схему ухиляння від мобілізації чоловікам призовного віку. Його затримали під час одержання ним оплати за послуги. Як встановили правоохоронці, чоловік забезпечував «втікачів» документами, які дозволяли виїхати за кордон під виглядом учасників волонтерської організації. Один пакет документів коштував 6 800 доларів.

Читайте також: Львів'янин за 6 тисяч доларів переправляв ухилянтів за кордон

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили затриманому про підозру в скоєнні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332  (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Йому обрали запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави. Досудове розслідування ще триває. Правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до протиправної схеми.

Нагадаємо, що на Львівщині правоохоронці вдруге затримали зловмисника, що допомагав чоловікам незаконно перетнути кордон. Свої послуги він оцінював від 2 до 3 тисяч доларів США.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!