На Львівщині затримали зловмисника, який виконував завдання російських спецслужб

1602 0
СБУ повідомила йому про підозру в державній зраді.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині контррозвідка Служби Безпеки України викрила завербованого українця, який підчинявся спецслужбам росії. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Як встановило слідство, раніше чоловік був засуджений за низку злочинів, а також перебував в місцях позбавлення волі на окупованих територіях. 

«Чоловік отримав «пропозицію» від спецслужб ворога щодо співпраці, яка полягала в здобуванні розвідданих на території України. Для цього рецидивіст нібито сам попросив про перевід в українську колонію для відбування ще кількох місяців покарання», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Львівщині затримали чоловіка, якого 15 років розшукував Інтерпол

Відтак, він «легально» опинився на території підконтрольній українській владі. Зазначається, що зловмисник отримав вказівку на відпрацювання певних завдань, спрямованих на шкоду Україні. Контррозвідники Служби повідомили йому про підозру в державній зраді.

Нагадаємо, що 26 квітня у Львові затримали чоловіка, якого 15 років розшукував Інтерпол. Як встановили правоохоронці, 37-річний українець перебуває в міжнародному розшуку, який у 2007 році ініціювали поліцейські Львова. Згідно з інформацією, чоловік перебуває в розшуку Інтерполу за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) ККУ.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!