На Львівщині затвердили бюджет на 2023 рік. Куди скерують 6,8 млрд грн

1680 0
Найбільше коштів виділили на заклади освіти – 2,1 млрд грн.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львівській області затвердили бюджет на 2023 рік. Його обсяг в новому році становитиме 6,8 млрд гривень

Джерело: Голова Львівської ОВА Максим Козицький

На що передбачили кошти:

  • На фінансування закладів освіти в обласному бюджеті передбачили 2,1 млрд грн, що на 6% більше від очікуваного виконання у 2022 році. На програму розвитку освіти з цих коштів скерували 64 млн грн.
  • На фінансування установ соціального захисту0,8 млрд грн (на 56% більше), з них на реалізацію програми соціальної підтримки окремих категорій громадян, зокрема внутрішньо переміщених осіб та захисників і захисниць України – 136 млн грн.
  •  На фінансування установ культури та мистецтва0,5 млрд грн (+6%), з них на реалізацію обласних програм – 15 млн грн.
  • На фінансування установ фізичної культури та спорту 0,2 млрд грн (збільшили на 44%), з них на реалізацію програм – 71 млн грн.
  •  На фінансування закладів медицини передбачили 1 млрд грн. У порівнянні з очікуваним виконанням у 2022 році обсяг видатків галузі зменшується на 3%. 
  • Потребу у коштах на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, оплату енергоносіїв, інші захищені видатки забезпечили у повному обсязі.
  • На зміцнення матеріально-технічної бази установ соціально-культурної сфери передбачили 330 млн грн.
  • На реалізацію програми щодо підвищення енергоефективності та енергозбереження – 67 млн грн.
  • На реалізацію інфраструктурних проєктів, підтримку бізнесу та окремих військових формувань передбачили понад 280 млн грн.
  • На реалізацію програми розвитку й утримання автомобільних доріг, організації й безпеки дорожнього руху – 240 млн грн; сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства – 45 млн грн; охорони навколишнього природного середовища – 35 млн грн; розвитку й підтримки сільського господарства – 34 млн грн, охорони і збереження історико-культурної спадщини – 24 млн грн; інформатизації «Цифрової Львівщини» – 19 млн грн; з міжнародного і транскордонного співробітництва та європейської інтеграції – 17 млн грн.

Всього на реалізацію обласних цільових програм у 2023 році заклали 2 млрд грн. Ця сума відповідає сумі фінансування на рівні цього року. Також вперше в обласному бюджеті передбачили вилучення коштів до державного бюджету – реверсну дотацію у сумі 252 млн грн

Читайте також: Козицький назвав ключові новини за добу на Львівщині

Нагадаємо, що із грудня на українців очікує низка змін, що стосується пенсій, субсидій та статусів учасників бойових дій. Детальніше про зміни можна прочитати за посиланням.

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!