На Львівщині завершили розслідування загибелі двох гірників на шахті «Лісова»

1744 0
35-річний гірничий майстер дільниці з видобутку вугілля мав технічну можливість запобігти нещасному випадку, однак порушив правила безпеки під час виконання робіт.
Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

Правоохоронці завершили розслідування загибелі двох гірників на шахті ДП «Львіввугілля». Ідеться про інцидент, який стався 29 травня минулого року на одній із шахт. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівської області.

Як встановили слідчі Сокальського відділення поліції під процесуальним керівництвом Червоноградської місцевої прокуратури, 35-річний гірничий майстер дільниці з видобутку вугілля мав технічну можливість запобігти нещасному випадку, однак порушив правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Унаслідок цього стався обвал породи, під завалами якої загинули двоє гірників – 48-річний та 22-річний.

Висновки підтвердили і актом спеціального розслідування нещасного випадку на виробництві, а також експертизою з дослідження причин та наслідків надзвичайних подій в гірничій промисловості і підземних умовах.

Читайте також: Трагедія на шахті «Лісова»: шахтарі не мали перебувати на місці обвалу

Дії фігуранта кваліфікували за ч.2 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, особою, яка зобов’язана їх дотримувати, що спричинило загибель людей), а обвинувальний акт стосовно нього 22 травня 2020 року скерували до суду.

Санкція статті передбачає 8 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати посади чи займатись певною діяльністю.

Нагадаємо, у ніч на середу, 29 травня, у селі Сілець Сокальського району Львівської області на шахті «Лісова» ДП «Львіввугілля» на горизонті 242 м обвалилася порода. Під завалами опинилися двоє гірників.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!