На Львівщині збільшилися обсяги аграрного виробництва

762 0
Цьогоріч сільськогосподарські підприємства виробили продукції на суму 14,7 млрд грн.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині збільшилися обсяги виробництва сільськогосподарської продукції. Цьогоріч показник зріс на 3,4% у порівнянні з 2021 роком.

Джерело: пресслужба ЛОВА

«За остаточними даними обсяг виробництва продукції сільського господарства Львівської області зріс на 3,4% у порівнянні з 2021 роком і складає 26,4 млрд. грн. (у постійних цінах 2016 року). Сільськогосподарські підприємства виробили продукції на суму 14,7 млрд грн, що на 7,2% більше в порівнянні до 2021 року. Натомість господарства населення зменшили обсяги виробництва на 1,8%», – йдеться в повідомленні.

За даними аналізу, зростання зумовлене впровадженням аграріями інноваційних технологій та збільшенням площ обробітку земель с/г призначення. Якщо у 2015 році обсяг виробництва продукції рослинництва у сільськогосподарських підприємствах складав 13,2 млрд. грн., то у 2022 році цей обсяг склав 19,6 млрд. грн. та зріс на 48%. Окрім того, у 2022 році частка сільськогосподарських підприємств у загальній структурі  виробництва складає майже 55% проти 41% у 2015 році, а частка господарств населення з кожним роком зменшується з 59% у 2015 році до 45% в 2022 році.

Читайте також: Аграрії Львівщини матимуть пальне для посівної, – Козицький

«Із зміною клімату та кон’юнктури зовнішнього ринку змінюється і структура виробництва продукції рослинництва. Якщо в 2015 році вагому частку у структурі займала картопля та зернові культури то на сьогодні ріст валової продукції забезпечується в основному за рахунок виробництва технічних та зернових культур», – підкреслили в ЛОВА.

Нагадаємо, що внаслідок підриву Каховської ГЕС та затоплення навколишніх територій вже другий тиждень Україна залишається без головного овочевого регіону. Це матиме сильний вплив на аграрний сектор Львівщини. Наступного сезону нас, швидше за все, чекатиме дефіцит овочів, як і в цьому сезоні. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!