На Львівщині збільшився рівень захворюваності на рак

1443 0
Найчастіше в 2023 році виявляли онкологічні захворювання шкіри.
фото умовне

фото умовне

На Львівщині на обліку перебувають 79 695 хворих на рак. За 2023 рік хворобу виявили у 7975 людей, 1878 мешканців Львівщини діагноз почули вже у занедбаних стадіях. Про це повідомили у Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі. 

У 2023 році на Львівщині найчастіше виявляли онкологічні захворювання шкіри (1090), грудної залози (918), простати (643) та легень (519). ️Рівень захворюваності на рак у області зріс на 11% порівняно з 2022 роком. А ще продовжується скорочення діагностування онкопатології у ранніх стадіях на рівні 46%.

Читайте також: Чи часто онкологічні захворювання є спадковими

Додамо, минулого року через злоякісні новоутворень в області померло 2795 людей.

«Підступність онкологічних захворювань у тому, що на перших стадіях вони розвиваються безсимптомно та непомітно. Поки недуга вражає організм та починає поступово вбивати його функції, людина може навіть не здогадуватись, що хвороба уже прогресує. Саме тому, важливо проходити регулярні медичні огляди, аби виявити хворобу у початковій стадії та вчасно розпочати лікування. Саме раннє виявлення хвороби та правильно підібране лікування стануть запорукою успішної боротьби за життя», – зазначають у центрі. 

Нагадаємо, до Всесвітнього дня боротьби з раком, онкологи та онкохірурги Першого медоб’єднання Львова три дні поспіль безкоштовно та без жодних електронних скерувань консультуватимуть та обстежуватимуть пацієнтів. 

Юлія Кметик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!