На Львівщині землю колишнього храму московського патріархату передали Православній церкві України

3646 0
Землю передали Дрогобицько-Самбірській єпархії Православної церкви України.
Фото: Дрогобицька міська рада

Фото: Дрогобицька міська рада

У Дрогобичі, що на Львівщині, землю колишнього храму московського патріархату передали Православній церкві України, повідомляє Дрогобицька міська рада.

Читайте також: На Львівщині ще одна районна рада заборонила діяльність УПЦ московського патріархату

Зокрема сесія Дрогобицької міськради внесла зміни та затвердила проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій та передачу в постійне користування земельної ділянки.

Йдеться про земельну ділянку площею близько 6 042 м. кв. на вул. Трускавецькій у Дрогобичі, де раніше функціонувала церква московського патріархату. Сьогодні тут облаштували Гарнізонний храм імені Петра Сагайдачного.

Землю передали Дрогобицько-Самбірській єпархії Православної церкви України.

Читайте також: На Львівщині зареєстровано 45 громад московського патріархату. Де найбільше

«Країну треба очищати від «руского міра». Дякуємо владі за ці послідовні та мудрі рішення. Мусимо бути єдині. Бо якщо ми будемо роз’єднані – і в церкві, і в громаді – наша держава буде слабкою. Якщо ми зараз втратимо Україну – ми її більше не здобудемо. Тому треба залишатись разом, молитись та бути сильними», – каже архієпископ Яків Дрогобицько-Самбірської єпархії Православної церкви України.

Довідково

Церква Іова Почаївського на Трускавецькій 56 , що підпорядковувалась московському патріархату, не мала оформленого права власності ні на будівлю церкви, ні на земельну ділянку під нею. Будівельні роботи вели тут самовільно, жодних дозвільних документів церковна громада не мала.

Після заборони московського патріархату та рішення громади про перехід в Православну церкву України, церкву опечатали. Однак виявилось, що священик готувався до такого варіанту, так як з храму заздалегідь вивезли всі цінні речі, іконостас та навіть дзвони.

27 травня цього року в церкві провели першу спільну молитву за Україну – українською мовою, під проводом священнослужителів Православної Церкви України та прихожан, які підтримали процес переходу до української церкви. Згодом на базі церкви розпочали процедуру облаштування гарнізонного храму імені Петра Сагайдачного.

Нагадаємо, на Львівщині вже заборонили діяльність УПЦ МП в Городку, Стрию, Бориславі, Червонограді, Раві-Руській тощо. Деякі громади самостійно перейшли до помісної Православної Церкви. Також 30 червня на пленарному засіданні депутати ЛМР заборонили діяльність московського патріархату та «секти Догнала». 

Те, як працює і на що впливає російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові, Tvoemisto.tv аналізувало раніше, детальніше тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!