На Львівщині зменшилась кількість шлюбів та багатодітних сімей

6290 0
Трьох і більше дітей на Львівщині мають лише 1% сімей.
Фото: pon.org.ua

Фото: pon.org.ua

Минулого року на Львівщині зареєстрували 11,4 тис. шлюбів, що на 24,7% менше, ніж позаминулого року. Про це у Міжнародний день сім'ї, який відзначають сьогодні, 15 травня, повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Читайте також: Сьогодні в Україні відзначають день Європи

Середній вік жінок і чоловіків, які вступають у шлюб, зростає. Якщо у 2010 р. жінки створювали сім’ю у середньому в 25 років, то у 2020 р. – у 28 років, а чоловіки – відповідно у 28 років та 31 рік.

Водночас, майже 76% сімей на Львівщині мають лише одну дитину, двох дітей виховують 23% сімей, трьох і більше дітей – лише 1%.

Серед сімей з дітьми 17,3% – неповні, не мають одного чи обох батьків. 11,5% сімей з дітьми мають лише одного дорослого.

Довідково

Міжнароодний день сім'ї́ – день, що відзначається в системі Організації Об'єднаних Націй. Цей день щорічно святкується 15 травня. Він заснований Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році. А 8 липня відзначається державне свято День сім'ї України.

Сім'я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім'ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!