На Львівщині з’явиться головний санітарний лікар

1978 0
Замість СЕС нині працює Львівський обласний лабораторний центр.
Фото: ella.paraguay.com

Фото: ella.paraguay.com

Заступника міністра охорони здоров'я України та головний санітарного лікаря України Віктора Ляшка уповноважили призначати санітарних лікарів у регіонах. Відповідне рішення прийняв уряд сьогодні, 14 березня, на позачерговому закритому засіданні.

Читайте також: Запитайте у партнера про здоров’я родичів та водіть дитину в садок. Поради лікаря про імунітет

Головні санітарні лікарі у регіонах, зокрема й на Львівщині, відповідатимуть за запобігання виникненню та поширенню інфекційних хвороб людини, локалізацію та ліквідацію їх спалахів та епідемій на місцях.

«Такий крок посилить швидкість та ефективність боротьби з коронавірусом в Україні. Це важливий елемент реалізації політики щодо запобігання виникненню і поширенню інфекційних хвороб людини, локалізацію та ліквідацію їх спалахів та епідемій», – вважає міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець.

Як повідомляло раніше Tvoemisto.tv, МОЗ відновить санітарно-епідеміологічну службу, яку раніше ліквідували через корупцію. Крім цього, у МОЗ розробили законопроєкт про коронавірус, що серед іншого має спростити процедуру закупівлі необхідних препаратів для лікування.

Читайте також: Чи можна заразитись туберкульозом у трамваї. Репортаж

Додамо, що нині функції колишньої санепідемстанції на Львівщині виконує Львівський обласний лабораторний центр. Санітарно-епідеміологічну службу уряд ліквідував у 2017 році.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!