На Львівщині з'явиться можливість вивчитись на оператора цивільних дронів

529 0
Закупівлю дронів та підготовку викладачів здійснювали за підтримки Євросоюзу.
Умовне фото

Умовне фото

У семи технічних коледжах України введуть нову навчальну програму – «Оператор цивільних дронів». Зокрема можливість опанувати таку спеціалізацію з'явиться у профтехах у Львівській, Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській і Чернігівській областях. Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За словами Федорова, закупівлю дронів та підготовку викладачів здійснювали за підтримки Євросоюзу. Далі мережу профтехів планують ще більш розширити. Також є наміри затвердити освітній стандарт, за яким можна буде повноцінно готувати учнів за новою навчальною програмою.

«Вміти керувати цивільним дроном – надважливо для України сьогодні. Ці безпілотники використовують під час посівної, у рятувальних операціях, розмінуванні, вони допомагають оцінити збитки від бойових дій, а журналісти використовують їх для документування війни», – заявив Федоров. 

Зазначимо, що робота над розробленням навчальних програм з керування дронами почалася ще у 2022 році. Тоді Міністерство освіти і і науки спільно запустили пілотний проєкт у профтехах на Львівщині та Дніпропетровщині. За рік вдалося створити навчальні програми з первинної професійної підготовки, курсової підготовки та гурткової роботи.

Федоров також додав, що реформа профтехосвіти триває, а нещодавно понад 200 закладів подали заявки, щоб оновити свої майстерні та створити якісні умови для підготовки спеціалістів.

Нагадаємо, нещодавно міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав українців долучитися до складання FPV-дронів удома. Чи справді можливо робити це якісно, де брати компоненти, скільки коштує «люта пташка» і кому її збувати, Tvoemisto.tv запитало львівських виробників ударних FPV-дронів. Детальніше читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!