На Львівщину на постійне перебування привезли мощі святого Юди Тадея

19372 0
Мощі перебуватимуть у Стрию, у храмі Йосафата Коциловського УГКЦ.
Фото: Стрийська єпархія УГКЦ

Фото: Стрийська єпархія УГКЦ

На Львівщину із Рима передали мощі одного з найбільш шанованих християнських святих – святого апостола Юди Тадея. Про це повідомляє Стрийська єпархія УГКЦ.

Мощі постійно перебуватимуть у Стрию, у храмі блаженного священномученика Йосафата Коциловського. Їх привіз канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре (Рим).

Мощі виставлені для привселюдного почитання. Молитовно вклонитися перед ними можна під час богослужінь, що відбуваються у храмі щоденно.

Читайте також: До Львова привезуть мощі святого Вікентія де Поля. Розклад богослужінь

Окрім того, до 15 грудня частинка мощей святого Юди Тадея перебуватиме на Золочівщині, у храмі успіння Пресвятої Богородиці в селі Струтин. Про це повідомляє Золочів.нет.

Святий Юда Тадей належить до дванадцяти найближчих учнів Ісуса Христа. Оскільки він мав таке ж ім’я, як і зрадник Ісуса, то люди про нього забули, але згодом було доведено, що йдеться про двох різних людей. Після воскресіння Господнього, апостол Юда Тадей проголошував Слово Боже в Галилеї, Самарії, Сирії та інших місцях. Помер мученичою смертю у Персії або Сирії. Згодом його тіло було перевезено до Риму та захоронене в Соборі Святого Петра.

Читайте також: Львів'ян кличуть на екскурсії Митрополичими садами та хорами собору святого Юра

Останнім часом поширюється культ св. Юди Тадея. До нього звертаються у найбільш важких життєвих обставинах та безнадійних справах. Його пам’ять в УГКЦ згадують 2 липня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!