На Львівщину привезуть вакцини, які були у дефіциті

1345 0
На Львівщину привезуть вакцину БЦЖ, «Пріорікс», «Інфанрікс», «Інфанрікс ІПВ». Вакцини до області мають приїхати з 20 січня. Щоправда, та кількість вакцини БЦЖ, яку отримає департамент охорони здоров’я Львівщини не зможе кардинально вирішити проблему із щепленням для профілактики туберкульозу у дітей. Про це у розмові із Tvoemisto.tv сказала головний спеціаліст департаменту з вакцинопрофілактики Наталія Гончар.
фото: svit24.net

фото: svit24.net

«По перерозподілу із інших областей ми отримаємо 1000 доз вакцини БЦЖ. Їх ми скеруємо у пологові будинки для щеплення новонароджених. Однак, цієї кількості недостатньо. Адже, для порівняння, на Львівщині за місяць народжується близько 2 тисяч дітей, а у Львові – 1 тис дітей».

Труднощі із вакциною БЦЖ в області виникли з кінця березня. Проблема з’явилася через закінчення терміну сертифікату про державну реєстрацію російського виробника, у якого закуповували вакцину. Не подав свою пропозицію у зв’язку із закінченням терміну реєстрації і інший західний виробник. Таким чином, заклади охорони здоров’я залишилися без необхідної вакцини.

«Батьки, які не змогли зробити щеплення своїм дітям до 2 місячного терміну зможуть зробити його пізніше. Щоправда, після того, як дітям виповниться 2 місяці перед проведенням цього щеплення доведеться проводити реакцію Манту», - зазначила спеціаліст.

Що ж стосується вакцини «Пріорікс» (для профілактики кору, паротиту, краснухи), «Інфанрікс» (для профілактики кашлюка, дифтерії, правця); «Інфанрікс ІПВ» (для профілактики кашлюка, дифтерії, правця, поліомієліту), то ці вакцини, виробництва Бельгії, мають з’явитися в області 20 січня у більшій кількості.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!