На Львівщині керівник товариства розтратив майже мільйон грн, які призначалися для переселенців

811 0
Гроші виділили в рамках державної програми для забезпечення потреб цивільного населення в умовах воєнного стану.
Фото уомнве

Фото уомнве

На Львівщині директор ТзОВ розтратив 850 тис. грн бюджетних коштів, які були частиною фінансової допомоги для переселенців. Про це повідомила поліція Львівської області.

«Керівник підприємства отримав від Міністерства соціальної політики України бюджетні кошти у сумі майже 9 мільйонів гривень, виділені за його пропозиціями в рамках державної програми для забезпечення потреб цивільного населення в умовах воєнного стану. Проте, замість того, щоб витратити ці кошти за призначенням у повному обсязі, чоловік безпідставно перевів 850 тисяч гривень фізичній особі, заподіявши таким чином державному бюджету збитків на вказану суму», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Львівщині ректорка університету сама себе призначала на посаду професорки. Суд закрив справу

Наразі правоохоронці повідомили підприємцю про підозру за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України). За цією статтею чоловіку грозить від 7 до 12 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває. 

Нагадаємо, що на Самбірщині підприємство-підрядник завищило вартість матеріалів та виконаних робіт та таким чином незаконно заволоділо коштами Львівської облради.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!