На Львівщині ректорка університету сама себе призначала на посаду професорки. Суд закрив справу

5399 0
Справу закрили за відсутності складу правопорушень.
Фото: Дрогобицький державний педагогічний університет

Фото: Дрогобицький державний педагогічний університет

Дрогобицький міськрайонний суд закрив справу ректорки Дрогобицького педагогічного університету Валентини Бодак, яка сама себе призначила на посаду професорки кафедри філософії, не повідомивши при цьому про конфлікт інтересів. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як зазначено у постанові суду, старший оперуповноважений відділу протидії корупції Національної поліції 7 серпня 2023 року склав адмінпротокол на ректорку університету, яка видала наказ від 2 грудня 2021 року, яким призначила себе на половину ставки на посаду кафедри філософії імені професора В.Г. Скотного та таким чином вчинила адміністративне правопорушення  пов’язане з корупцією (1, 2 частина 172-7 КУпАП – Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів)

У суді Бодак свою провину визнавати відмовилась.

Читайте також: У Львові покарали чоловіка, що обіцяв допомогти зв'язатися зі зниклим безвісти військовим

За рішенням судді Ореста Крамара справу закрили у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення. Його аргументували тим, що у адмінпротоколі зазначена лише дата вчинення правопорушенння – 2 грудня. Та так як ректорка за законом мала добу на те, щоб подати заяву про конфлікт інтересів, тобто до 3 грудня, протокол, який склали правоохоронці, визнали некоректним. 

Нагадаємо, що у Львові винесли вирок голові ГО за організацію втечі 24 ухилянтів під виглядом волонтерів. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!