На Львівщині незаконно вирубали дерев на майже 4 млн грн

782 0
Безперешкодну порубку деревини та її вивіз з лісу забезпечували посадові особи лісництва.
Фото: Прокуратури

Фото: Прокуратури

На Львівщини повідомили про підозру дев’ятьом учасникам угруповання, які незаконно вирубали ліс на 3, 8 млн грн. Про це повідомила Львівська обласна прокуратура.

За даними слідства, лісничий разом із місцевим підприємцем організували угруповання, до якого залучили помічника лісничого, чотирьох майстрів лісу та місцевого мешканця, який виконував роль водія.  

Читайте також: На Львівщині незаконно зрубали 195 дерев

«Познайомив їх спільний знайомий – колишній член громадської ради Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства. Натомість за це він отримував проценти від реалізації», – йдеться в повідомленні.

З листопада 2022 року група незаконно вирубувала дерева на території одного із лісництв ДП «Львівське лісове господарство». Після чого деревину нелегально продавали на території України. Безперешкодну порубку деревини та її вивіз з лісу забезпечували посадові особи лісництва. За її реалізацію відповідав підприємець. Через це державі завдали понад 3,8 млн грн збитків.

Читайте також: Місто звернулося до поліції через зрізку дерев у центрі Львова

До складу угруповання увійшли посадові особи лісництва, шістьом з них повідомили підозру за фактами перевищення службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України). Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, що напередодні одне з комунальних підприємств на Львівщині уклало договір з товариством про берегоукріплюючі роботи річки Дністер. У результаті директор товариства вніс неправдиві дані до актів виконаних робіт, зазначивши значно дорожчі матеріали, аніж ті які були використані фактично.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!