На Львівщини викрили угруповання, яке незаконно переправляло ухилянтів за кордон

950 0
За підроблені документи вони вимагали близько 1 тис. доларів.
Умовне фото

Умовне фото

На Львівщині судитимуть учасників організованої злочинної групи, які незаконно переправляли за кордон військовозобов’язаних чоловіків. 

Джерело: СБУ у Львівській області

Відомо, що зловмисники виготовляли підроблені документи, які давали чоловікам призовного віку безперешкодно перетнути кордон. За свої послуги вони вимагали близько 1 тис. доларів. Зокрема, організаторами схеми були 38-річна жінка та двоє чоловіків віком 43 та 52 роки. Правоохоронці задокументували щонайменше 24 епізоди підробки документів та незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України. Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання правоохоронці виявили та вилучили флеш-накопичувачі, чорнові записи та інші речові докази їх причетності до вчинення правопорушень.

Читайте також: На Львівщині затримали рекетирів, які вимагали гроші у військових

Слідчі повідомили усім трьом учасника злочинної групи про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за ч.1 та ч.3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України та ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Обвинувальні акти скеровано на розгляд суду.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv поспілкувалося з пресофіцером Західного регіонального управління Держприкордонслужби України підполковником Романом Павленком та дізналося, чи змінилася тенденція до виїзду за час повномасштабного вторгнення, у який спосіб ухилянти найчастіше хочуть втекти від війни та як перевіряють волонтерів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!