На львівській митниці створять мобільні підрозділи: деталі

4345 0
Найближчим часом будуть створені міжвідомчі мобільні підрозділи для наведення ладу на українській митниці. Про це заявив Прем'єр-міністр Україна Володимир Гройсман під час наради з проблемних питань функціонування митниці на пункті пропуску через україно-польський кордон Краковець – Корчова.

«Найближчим часом буде створено підрозділ, міжвідомчий, який буде додатково контролювати і митників, і усіх інших. Це буде сотня людей, яка буде мати усі технічні засоби для того, щоби показати, як має працювати система. І можете мені повірити, що цю сотню я забезпечу якомога краще», – повідомив Володимир Гройсман.

Голова Уряду наголосив, що необхідно швидко і ефективно провести реформування митниці, що підтримується Президентом України Петром Порошенком, зазначив він.

«У вас є три місяці для того, щоби навести лад на українській митниці, – заявив Володимир Гройсман. – З трьох місяців, які я виділив на те, щоби система змінилася, пройшло вже два тижні».

Прем'єр-міністр зауважив, що на 2016 р. передбачено 237 млрд. грн. надходжень до Державного бюджету від митниці. Разом з тим Голова Уряду зазначив, що у цій сфері є резерви, які, за оцінками експертів, становлять від 20%. «Це десятки мільярдів гривень, які мають бути використані для того, щоб наповнювати бюджет, – наголосив Володимир Гройсман. – Відповідь тільки єдина – якщо робити сумлінно і чесно свою роботу, мінімум від 50 мільярдів гривень Державний бюджет буде отримувати прямими платежами від роботи митниці».

Читайте також: Львівських митників вчитимуть боротися із контрабандою колеги із Литви

Прем'єр-міністр підкреслив, що будь-які митні зловживання, які призводять до втрат та корупції, недопустимі. «Національна поліція, Служба безпеки Україна, митна служба, прикордонна служба, прикордонна поліція – від вас буде залежати, як будуть жити люди, як наші військові будуть боронити країну, як будуть розбудовуватися дороги. Це все дуже взаємопов'язано», – заявив Володимир Гройсман.

Голова Уряду зазначив, що змінитися має і чесна робота з бізнесом. «Тому що одні їдуть і розмитнюють все, як має бути, а інші тіньовими схемами перевозять товар. Це призводить до прямої втрати бюджету і викривлення конкурентності українського бізнесу», – зазначив він.

Експеримент на митниці, спрямований на модернізацію інфраструктурних об’єктів, засвідчує, що нова програма додаткової мотивації розвитку регіонів є ефективною і має хороші перспективи. В експериментальних областях, завдяки перевиконанню митних надходжень, вдалось побудувати та відремонтувати частину доріг. Зокрема, хороші результати експерименту видно у Львівській області. Про це зазначив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час робочої поїздки до Львова.

Він нагадав, що за умовами експерименту 50% суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників митних надходжень спрямовуються до спеціальних фондів відповідних місцевих бюджетів та використовуються для ремонту доріг. В експериментальну групу потрапили Одеська, Волинська, Львівська, Чернівецька області та м. Київ.

«Щодо Львівської області, за підсумками січня-квітня поточного року перевиконання доведеного індикативного показника доходів бюджету дозволить залучити понад 100 мільйонів гривень на поточний ремонт автомобільних доріг. Ми є свідком того, що експеримент дійсно працює. За підсумками вересня-грудня 2015 року тільки у Львівській області перевиконання доведеного індикативного показника доходів бюджету становило понад 600 мільйонів гривень, що дозволило залучити 312,3 мільйонів на ремонт доріг», – повідомив очільник відомства.

З цих «експериментальних» коштів розпочато ремонт трьох доріг державного значення: Львів-Радехів-Луцьк (Н-17), ділянки траси «Київ-Чоп» (М-06) та ремонт дороги «Сколе-Славське» (Т-14-24).

Опублікувала Наталія Середюк

 

ТЕГИ: митниця

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!