На історичній вулиці у Львові просять демонтувати знаки. Мешканцям запропонували розробити нову схему

1903 0
За словами мешканців, те, що на маленькому відрізку вулиці у 50 м. розміщені дев’ять знаків, псує вигляд.
ФОТО: LVIVCENTER.ORG

ФОТО: LVIVCENTER.ORG

У понеділок, 29 січня, у Львові на засіданні комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності розглянули чергове звернення мешканців вулиці Глібова щодо демонтажу усіх дев’яти дорожніх знаків, які є на цій вулиці. Комісія вирішила перенести розгляд цього рішення до засідання комісії безпеки дорожнього руху, а також запропонували мешканцям разом з приватним проєктантом розробити нову схему дорожнього руху для цієї вулиці.

На попередній комісії, 19 січня, це питання вже перенесли, після цього провели виїзне засідання та справді виявили зауваження. У суботу, 24 січня, мешканці зарестрували ще одне звернення, у якому вже зазначили термін демонтажу дорожніх знаків – 1 березня 2024 року.

Читайте також: Львів'яни вимагають демонтувати дорожні знаки на одній з вулиць історичного ареалу міста

«Я вважаю, що всі вулиці мають бути ознаковані. Одна з проблем, яка зараз є, це інвалідні місця. В межах чинного законодавства всі знаки мають бути правильно встановлені. На вулиці Глібова це зроблено погано, тому треба переробити. Візуально я можу сказати, що вони неправильно розташовані», – зазначив голова комісії Ігор Зінкевич.

На вулиці встановлені знаки, які забороняють паркування, що теж обуруює мешкців. За їхніми словами, поруч немає достатьно місця для паркування, тож їм доводиться залишати автомобілі на зелених зонах.

«Вулиця Драгоманова повністю запаркована з двох боків, а на нашій вулиці Глібова є близько 100 квартир. Знак «зупинка заборонена» це занадто жорстоко, адже нам просто немає де поставити автівки. Навіть на платних паркувальних майданчиках немає місця», – зауважила одна з мешканок, яка прийшла на засідання комісії. 

Спочатку депутати хотіли доручити Галицькій адміністрації розробити нову схему дорожнього руху та обговорити її з мешканцями, однак для цього було замало підстав. Тож запропонували мешканцям з приватним проєктантом розробити нову схему дорожнього руху та подати її на погодження патрульної поліції та комісії з безпеки дорожнього руху.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин. Вілла «Палатин»

Нагадаємо, що вулиця Глібова розташована в історичному районі Львова, тож на ній часто знімали сцени до фільмів. За словами мешканців, те, що на маленькому відрізку вулиці у 50 м. розміщені дев’ять знаків, псує вигляд. Раніше ініціатором встановлення знаків на вул. Глібова було ТОВ «Грінера», яке займається вивозом сміття. Адже техніці було важко рухатись вулицею через припарковані автомобілі.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!