Київ

На Михайлівській площі з'явилась мініскульптура княгині Ольги з мечем

678 0
Княгині повернули меч

У межах проєкту “Шукай!” на Михайлівській площі відкрили мініскульптуру княгині Ольги з мечем. Про це повідомляє Юлія Бевзенко, авторка проєкту.

Згідно з легендою, Ольга помстилася древлянам за вбивство свого чоловіка, князя Ігоря, й спалила їхнє поселення. Оригінальна версія пам’ятника княгині, створена скульптором Іваном Кавалерідзе у 1911 році, зображувала її з мечем у руках.

Проте цей образ не влаштував митрополита Київського і Галицького Флавіана, і скульптору довелося замінити меч на хрест. Авторка пояснює, що скульптор “сховав його їй під плащ”, як це можна зрозуміти з журналістських матеріалів того часу.

«У своїх спогадах скульптор натякнув, що саме про це свідчить поза Ольги, яка лівою рукою міцно стискає край плаща», – коментує авторка проєкту.

Відтак мініскульптурі княгині цей меч повернули.

Скульптура розташована на фасаді Дипломатичної академії України, що на вулиці Великій Житомирській, 2. Її скульптором став Юрій Білявський, а меценатом – Дмитро Синенко. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


ТЕГИ: київ, шукай

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!