На Новому Львові проектують нові житлові квартали. Візуалізація

6184 0
В районі колишнього заводу «Полярон» пропонують ущільнити житлову забудову та обіцяють нові дитячі садочки, школу і спортмайданчик.
АВТОРИ ВІЗУАЛІЗАЦІЇ: ЮРІЙ СТОЛЯРОВ ТА ЛІЛІЯ ЛЮДКЕВИЧ ("Містопроект")

АВТОРИ ВІЗУАЛІЗАЦІЇ: ЮРІЙ СТОЛЯРОВ ТА ЛІЛІЯ ЛЮДКЕВИЧ ("Містопроект")

Зміни до детального плану території між вулицями Угорською, Тернопільською, Луганською та проспектом Червоної Калини винесли на громадські слухання.
 
 
У змінах до детального плану враховані десять проектів будівництва, які вже ведуться на цій території, зокрема житлові квартали вздовж пр. Червоної Калини, вул. Тернопільської, житлові квартали «Кам’янецький» та «Софіївка». Також внесені доповнення. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла архітекторка інституту «Містропроект» Лілія Людкевич. Проект розроблений на замовлення управління архітектури ЛМР. 
 
 
«Позитивними особливостями є збільшення щільності вуличної мережі, що дозволить забезпечити кращу транспортну доступність. Це дозволить забезпечити розташування чотирьох садочків: два окремо стоячих і два вбудованих. Вони проектовані додтково, окрім тих, що були запроектовані раніше», — розповіла Лілія Людкевич. 
 
 
 
Проект передбачає 4 — 3,5 нових невеликих житлових квартали в межах території. Частина складських приміщень «Полярону» перейдуть під громадську та житлову забудову. На території проектовані нова школа зі спортмайданчиком загального користування, два багаторівневих паркінги.   
 
Максимальна кількість населення, на яку розрахований проект складає майже 9 тисяч осіб. Житловий фонд збільшиться на 198 тисяч квадратних метрів, розповіла архітекторка. Висота новобудов розрахована на 6-10 поверхів.
 
 
 
На уточнення, чи відповідає житлова забудова в районі «Полярону» нормам, Лілія Людкевич уточнила: «Перелік робіт не зовсім відповідає раніше розробленому детальному плану, але оскільки у них є дозволи, і ці роботи затверджені, ми їх врахували. Оцінку законності має давати міська рада і ДАБІ».
 
На прикладі житлового масиву вздовж Червоної Калини, за словами архітекторки, відхилилися від раніше проектованої структури забудови, але це дозволило обрати кращу ділянку під дитячий садок: «Десь є покращення, десь можливо погіршення, ми це проаналізували і врахували, бо ці роботи вже є погоджені і затверджені». 
 
Презентація проекту та зустріч із головним архітектором відбудеться 30 серпня у Великій сесійній залі міськради (м. Львів, пл. Ринок,1), початок о 18.00. Пропозиції та зауваження щодо змін до детального плану приймають до 11 вересня у відділі громадського партнерства управління «Секретаріат ради» через Центр надання адміністративних послуг за адресою: пл. Ринок, 1, тел. 032 297 57 63.
 
Зоя Красовська
Візуалізація "Містопроекту"

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!