На новий слідчий ізолятор у Львові потрібно понад 1 мільярд гривень

1705 0
На будівництво нового СІЗО на околиці Львова скерують кошти із продажів старих в`язниць у західному регіоні.
Фото:dw.com

Фото:dw.com

На новий слідчий ізолятор, який планують облаштувати на околиці Львова, потрібно буде понад 1 мільярд гривень. Про це під час візиту до Львова повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Як зазначив міністр, кошти на таке будівництво будуть скеровувати із продажів старих в`язниць у західному регіоні. Зокрема, частина коштів буде скерована з останнього аукціону з продажу колишньої недіючої львівської виправної колонії № 48, що на вул. Хуторівці.

Читайте також: Мерія дала дозвіл на будівництво нового слідчого ізолятора у Львові

«Розробляємо і працюємо над зовнішнім виглядом нового слідчого ізолятора, щоб він не заважав жителям міста. Також будемо працювати над концепцією того, що буде на вул. Городоцькій. Безумовно, коштів не вистачить, щоб побудувати новий слідчий ізолятор повністю з нуля, кошти точно будуть більші за 1 млрд грн, але це не останній продаж. Більшість коштів з продажу в`язниць у західному регіоні ми направлятимемо, в першу чергу, на будівництво слідчого ізолятора на околиці Львова», – повідомив Денис Малюська.

Він також уточнив, що 30% від продажу старих в’язниць йде до державного бюджету.

Колишню виправну колонію №48, що на вулиці Хуторівка, 2, купила компанія «Девелопмент інжиніринг сервіс», що входить в групу компанії SoftServe. Компанія придбала колонію за понад 377 млн грн..

SoftServe планує створити там офісний кампус, у якому об'єднають частину львівських офісів, а також облаштують об'єкти для відпочинку та розвитку. Окрім креативного простору кампус стане знаковим футуристичним об'єктом. Також тут побудують школу, садочок та спортивну інфраструктуру. До створення проєкту залучать міжнародні архітектурні компанії

Читайте також: За територію виправної колонії на Хуторівці змагалися сім компаній

Нагадаємо,  Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проєктну пропозицію для будівництва «Львівської установи виконання покарань №19» на 1000 місць на вулиці Збиральній.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!