Київ

На Оболонському проспекті в Києві приберуть МАФи та припарковані автівки

2226 0
Вздовж всього проспекту демонтують кіоски та заборонять паркування автівок відвідувачів ТРЦ DREAM.
Оболонський проспект. Фото: із соцмереж

Оболонський проспект. Фото: із соцмереж

Київ має намір демонтувати вздовж всього Оболонського проспекту кіоски та заборони паркувати автомобілі відвідувачами обох ТРЦ DREAM, які блокують рух проспектом. Про це в інтерв’ю «Твоєму місту. Київ» повідомив очільник Оболонського району Кирило Фесик.

Райадміністрація підтримує плани міста останніх років прибрати МАФи вздовж всього Оболонського проспекту попри опір їхніх власників, які мають всю необхідну документацію.

«Всі МАФи біля «Дрімтаунів» вздовж усього Оболонського проспекту будуть демонтовані. Але це питання, як і будь-які рішення на рівні міста, має захисників та опонентів. Люди, які отримують із цього прибуток, мають легальні документи. Якби не отримували прибутку, то так би за них не трималися. МАФів може бути декілька, але не така велика кількість і не в такому вигляді, як зараз. Добре, що вони «помирають»», - повідомив Кирило Фесик.

Конкретних термінів голова РДА не називає. Водночас акцентує, на тому, що Оболонь в попередні роки була лідером демонтажу МАФів серед інших районів Києва. Також у планах району продовжувати боротьбу зі стихійною торгівлею.

Очільник району наводить нещодавне відкриття скверу на місці МАФів на виході з метро «Героїв Дніпра» як хороший приклад реалізації задуманого: «Якщо загалом кількість МАФів скорочуватиметься, на території, де були МАФи, завжди буде порядок і краса залежно від можливостей і масштабів. На Героїв Дніпра було більш ніж 60 МАФів. Всі вони демонтовані. Це був перший масовий демонтаж МАФів. Частинка залишилася, але вони мають різні правові статуси. Сквер там дійсно гарний, до цього проєкту доклалися і ми, і місто. Кооперація була насправді складна, оскільки реалізовували проєкт під час воєнного стану. І він ще буде трошки доопрацьований, ще маємо кілька ідей, як його вдосконалити», - зазначив Кирило Фесик.

Щодо заборони автівок довкола двох частин ТРЦ DREAM, то райадміністрація знайшла спільну мову із їхнім співвласником Гаріком Корогодським.

«У нас була розмова про це буквально два тижні тому із співвласником ТРЦ. У нього своє бачення, а головне бажання заборонити ставити автомобілі біля «Дрімтаунів». Вони навіть готові зазнати невеличких втрат із цього приводу, аби провадити екологічний бізнес і не перекривати проїзди на проспекті. Тому це питання зараз вирішується», - додає Кирило Фесик.

Як відомо, власниками ТРЦ DREAM yellow та ТРЦ DREAM berry, які розташовані вздовж лінії метрополітену на Оболонському проспекті, є Гарік Корогодський та Олександр Меламуд.

Нагадаємо, згідно з рішенням Ради оборони Києва від 30 березня 2023 року, забороняється розміщення МАФів, які знаходяться біля наземних входів станцій метро, на зупинках громадського транспорту, біля захисних споруд, в охоронних зонах інженерних мереж та межах «червоних ліній» вулиць та доріг тощо. У столиці також діє заборона на встановлення кіосків в радіусі 20 метрів біля станцій метрополітену. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!