На озері в Наварії облаштують благоустрій. Візуалізація

5134 0
На цій локації розвиватимуть спортивну реабілітацію для українських військових.
Фото: Любомир Зубач  Facebook

Фото: Любомир Зубач Facebook

Львів облаштує спортивно-рекреаційну зону на озері в Наварії за позабюджетні кошти. На цій локації також розвиватимуть спортивну реабілітацію для українських військових. Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

«Мова не про якесь капітальне будівництво на території пляжу так званого Щирецького водосховища, а винятково про благоустрій. Облаштовувати спортивну базу будемо за позабюджетні кошти. А користуватися нею зможуть усі охочі. Що важливо, також на цій локації розвиватимуть спортивну реабілітацію для українських військових. Облаштована територія буде максимально інклюзивною», – написав Зубач.

Читайте також: Власники готелю поряд із парком «Знесіння» облаштують благоустрій біля озера

За його словами, рішення виконавчого комітету Пустомитівської міськради напередодні було одноголосним. Озеро Наварія є у користуванні «Львівтеплоенерго», але розташоване на території Пустомитіської громади. Тож Львів звернувся до громади Пустомит, аби та надала дозвіл для облаштування там благоустрою. Реалізовуватимуть проєкт у межах агломерації.

На засіданні архітектор Тарас Сулик презентував концепцію облаштування. Вона зокрема передбачає встановлення спортивних майданчиків, облаштування пішохідних доріжок, місць для кемпінгу, реорганізацію паркувальної зони.

«Все, щоб досягнути амбітної мети - зробити на одній з локацій озера якісну спортивно-рекреаційну зону в межах напрямку UNBROKEN-Sport. Маємо активну підтримку у цьому питанні від Федерації веслярства, яка вже активно тренує діток на наварійському озері», – додав Зубач.

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!