На першій лінії. Історія «Львівських янголів», які стали волонтерами

1405 0
За місяць тут прийняли більше ста людей.

«Ми хотіли бути корисними, але не знали, чим допомогти. Коли побачили очі тих людей, які тікають від війни, а в них - весь масштаб цієї катастрофи, зрозуміли, що будемо приймати їх», – так каже Наталя Блажко, керівниця Львівської обласної федерації черлідингу, у проєкті Тvoemisto.tv «На першій лінії».

Колектив «Lviv Angels» існує у Львові 8 років. Вихованці є багаторазовими чемпіонами України та Європи. Коли почалася війна, в одному з тренувальних залів облаштували прихисток для переселенців. За місяць тут прийняли більше ста людей.

Читайте також: На першій лінії. Історія волонтерів, які передають на фронт обладнання, що рятує життя

«До війни ми тренували діток, у нашому спортивному клубі з черлідингу. В цьому залі в нас займаються дітки від 3-х рочків. Ми мали багато груп, багато тренерів, вели дуже-дуже активну спортивну, змагальну, соціальну діяльність. До нас почали телефонувати колеги з різних міст України з тим, що вони їдуть до Львова, і їм потрібно десь переночувати. І ми швиденько, за один день, зробили такий прихисток», – так каже Наталя Блажко, керівниця Львівської обласної федерації черлідингу. 

Читайте також: На першій лінії. Історія львівської «Оселі», яка годує і одягає переселенців

Батьки вихованців почали приносили ковдри, матраси, постіль. Львівські бізнеси допомогли з харчуванням, почали привозити обіди та вечері, солодощі і зараз всього вдосталь. Сюди потрапляє велика кількість гуманітарної допомоги, яку озвозять по інших прихистках. 

Зал, який став прихистком для сотні переселенців, розташований у цокольному приміщенні, тут можна продовжувати займатися навіть під час повітряної тривоги.

«Ми все залишаємо: матраци та ковдри на випадок, якщо будуть звертатися наші черлідери. І, звичайно, ми обов'язково будемо приймати їх в себе. Зараз вся Україна об'єдналася, якщо в 2014 році патріотів побільшало, то зараз вся Україна – це патріоти. Всі разом робимо добру справу, разом за одне, ми мотивовані», – розповіла Наталя Блажко.

Читайте також: На першій лінії. Як львівський «Дударик» відкрив прихисток Святого Лазаря для переселенців

Нагадаємо, що медіа-хаб «Твоє місто» запустив проєкт відеоісторій «На першій лінії» про тих, допомагає українцям у час війни – на передовій чи у тилу. Це серія коротких відеосюжетів про героїв війни, про їхню системну роботу в обороні країни та рідного міста. Відео будуть виходити двома мовами: українською та англійською.

Відео: Дар'я Кучер, Сергій Князєв


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!