На Петра Порошенка відкрили справу через Томос

2516 0
ПЦУ отримала Томос 6 січня.
Фото: Петро Порошенко / Twitter

Фото: Петро Порошенко / Twitter

Державне бюро розслідувань веде слідство у справі щодо можливого  розпалювання міжрелігійної ворожнечі при створенні ПЦУ. У справі фігурує п’ятий президент України Петро Порошенко. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на представника пресслужби ДБР Максим Білоусенко.

Читайте також: Верховна Рада зобов'язала УПЦ МП змінити назву

«6 листопада 2019 року СБУ розпочала розслідування за заявою прихожан Київського Патріархату УПЦ на незаконні дії ряду вищих посадових осіб, які вчинили дії, спрямовані на розпалювання міжрелігійної ворожнечі при створенні ПЦУ. Надалі СБУ справу передано для розслідування в ДБР. Слідство у справі проводиться», – сказав він.

Вчора, 18 червня, сам Петро Порошенко також заявив, що через створення Православної церкви України на нього завели кримінальну справу.

Читайте також: Суд у справі Порошенка відклали на 1 липня

Нагадаємо, 11 жовтня 2018 року Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській православній церкві. 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков, який обрав митрополита переяславського і білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви.

5 січня 2019 року у Стамбулі підписали Томос про автокефалію, а 6 січня вселенський патріарх Варфоломій передав Томос  митрополиту київському і всієї України Епіфанію.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!