Будівлю на Замарстинівській у Львові розбудують під торговий комплекс з офісами

3760 0
Розгляд рішення перенесли на засідання містобудівної ради.
Фото: візуалізація виконкому

Фото: візуалізація виконкому

У Львові на вулиці Замарстинівській, 71-А проведуть реконструкцію нежитлової будівлі під торгово-побутовий комплекс. Відповідне рішення розглядали 21 липня під час засідання виконкому Львівської міськради.

«Йдеться про ділянку на розі вулиць Замарстинівської та Ремісничої. Існуючу будівлю планують розбудувати під офісний центр без житлової функції. У проєкті запропоновано збудувати 4-поверхову будівлю зі зміщеним останнім поверхом», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: Для працівників Львівського університету збудують ЖК на майже 200 квартир

За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, під час виїзду на локацію представники виконкому звернули увагу на зміщений 4-ий поверх. Він зазначив, що поверх явно десонує у порівнянні із сусідніми будівлями.

Представники проєктанта зазначили, що підписали із окремими мешканцями будинку згоду на будівництво такого формату.

«Прийняли рішення про 4-поверхову будівлю, оскільки вона є кутовою. Тому історико-архітектурний опорний план допускає можливість того, що кутовий будинок вищий, ніж інші у кварталі», – пояснив архітектор проєкту Юрій Столяров.

Читайте також: На вулиці Липинського у Львові планують збудувати новий житловий комплекс. Візуалізація

Щоб узгодити співвідношення поверхів та їхнє функціонування у будівлі, яку планують відреконструювати, розгляд рішення перенесли на засідання містобудівної ради. Окрім того, спільно з Львівською національною академією мистецтв із залученням управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування планують передбачити елементи (об’єкти) мистецтва, які мають бути встановлені на цьому об’єкті будівництва.

Будівництво планують на земельній ділянці площею 0,01 га, що розташована у зоні транспортної інфраструктури. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 100 %. Містобудівні умови та обмеження надали ТзОВ «Офісні активи». За даними аналістичної системи YouControl, засновниками компанії є Довганик Мирослав Ігорович та Варяниця Оксана Володимирівна, якій також належать фірми ТзОВ «Земельні активи» та «Складські активи». Основним видом діяльності ТзОВ «Офісні активи» є надання  в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. 

Нагадаємо, що у Львові на вулиці Рівній, 19 планують будівництво багатоповерхового житлового будинку із підземним паркінгом. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!