На площі Двірцевій у Львові встановили бетонні антипаркувальні обмежувачі. Фото

3234 0
Приватні авто почали паркуватися на тротуарі.
Фото: Андрій Білий

Фото: Андрій Білий

На площі Двірцевій у Львові встановили бетонні антипаркувальні обмежувачі. Про це повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

Йдеться про частину площі, де рухаються приватні автомобілі й таксі. Після її відкриття там почали паркуватися авто, тому вздовж посадкового майданчика встановили гумові делініатори. Після завершення цієї частини площі там запрацював й пішохідний фонтан із підсвіткою.

Читайте також: У Львові тестують новий фонтан на площі Двірцевій. Фото, відео

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня торік. Другий етап реконструкції розпочали 22 березня: закрили автостанцію та перенесли її за двома локаціями. З 26 березня для проїзду закрили праву частину вулиці Чернівецької, а на лівій організували реверсний рух. У травні на площу перестали курсувати трамваї. Частину площі відкрили та запустили туди громадський транспорт 7 грудня.

На іншій частині площі, яка буде пішохідною, збудували фонтан, висадили дерева та встановили вуличні меблі. Саме з цієї сторони курсуватиме приватний транспорт. Тепер же триває реконструкція скверу, під яким планували збудувати підземний паркінг, але поки що не знайшли інвестора.

Вартість робіт, які виконує ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень без урахування підземного паркінгу. Проєкт виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку», за яким на площі вже розділили потоки громадського та приватного транспорту, частково облаштували велодоріжки, озеленення та перенесли зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!