Майже готова. Як виглядає оновлена Двірцева. Фото згори

10395 0
Поки що площу відкриють у такому вигляді, оскільки реалізація підземного паркінгу затримується.
Фото: Андрій Білий

Фото: Андрій Білий

У Львові завершують реконструкцію другої частини площі Двірцевої з фонтаном та вуличними меблями. Фото площі згори опублікував заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

Читайте також: Як ремонтують вулицю Хмельницького у Львові. Фото, відео

Фонтан із пішохідними місточками мав бути на третину більший, оскільки повинен був заходити на територію майбутнього підземного паркінгу. Втім, поки що площу відкриють у такому вигляді, оскільки реалізація підземного паркінгу затримується.

Уздовж фонтана буде чотири пішохідні місточки, форсунки та освітлення. Другу частину фонтану обіцяють реалізувати після будівництва паркінгу. Для очікування таксі встановили окремий павільйон із накриттям.

Читайте також: Що зміниться на вулиці Чернівецькій після реконструкції. Деталі

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня торік. Другий етап реконструкції розпочали 22 березня: закрили автостанцію та перенесли її за двома локаціями. З 26 березня для проїзду закрили праву частину вулиці Чернівецької, а на лівій організували реверсний рух. У травні на площу перестали курсувати трамваї. Частину площі відкрили та запустили туди громадський транспорт 7 грудня.

Всі роботи із реконструкції площі мають бути завершені до кінця липня. Вартість робіт, які виконує ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень без урахування підземного паркінгу. Проєкт виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку», за яким на площі вже розділили потоки громадського та приватного транспорту, частково облаштували велодоріжки, озеленення та перенесли зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!