На площі Криничній у Львові почали ремонт фонтану. Які роботи проведуть

1740 0
На час проведення робіт роботу фонтану призупинили.
Фото: Гаряча лінія Львова

Фото: Гаряча лінія Львова

На площі Криничній у Львові розпочали роботи із поточного ремонту фонтану. Нещодавно його запустили разом із іншими водограями міста, проте на час ремонту роботу фонтану призупинили. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила очільниця Шевченківської районної адміністрації Ірина Джурик.

«Фонтан запустили в один час із іншими і він нормально функціонує. Але ми запланували проведення поточних робіт. Йдеться про штукатурку, фарбування та облицювання гранітними плитами чаш фонтану, опори. Зараз якраз ці роботи активно проводять. Також плануємо пофарбувати фігури лебедів», – зазначила вона.

Читайте також: У фонтані в Стрийському парку планують встановити нових лебедів

За словами керівниці районної адміністрації, роботи планували провести протягом місяця. Проте після старту виконання зрозуміли, що для завершення ремонту достатньо буде двох тижнів.

«На ремонт фонтану виділили 152 тисячі гривень. На таку суму ми уклали угоду, проте по акту виконаних робіт, буде зрозуміло, яка сума необхідна», – пояснила Ірина Джурик.

Зазначимо, що площа Кринична розташована у мікрорайоні Підзамче, біля однойменної залізничної станції. Її знають тому, що там є джерело. Зараз перед нею стоїть фонтан з лебедями, який нагадує про криницю. Раніше вона називалася Підзамче-Вокзальною, а з 1946 року – Криничною. У 2013 році завершили оновлення площі Криничної у межах проєкту «Ревіталізація Підзамче». Там встановили нові лавки та смітники, підрізали гілки дерев, які закривали для людей частину площі.

Читайте також: Як виглядає площа Галицька у Львові після реконструкції. Фото

Нагадаємо, що 13 квітня запрацювала частина львівських фонтанів. Найбільше з них розташовані у центральній частині міста. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!