На площі Ринок у Львові продовжать перекладати бруківку

1163 0
Вулицю Сербську натомість замостять червоною бруківкою.
фото: лмр

фото: лмр

Цього тижня на пл. Ринок продовжать перекладати бруківку для облаштування «доріжок доступності». Роботи проводитимуть із правого боку від центрального входу в Ратушу. Для цього з вул. Сербської демонтують приблизно 40 м2 сірої мозаїки і постелять її на пл. Ринок. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Вулицю Сербську натомість замостять червоною бруківкою, яка є на складах у Галицькій районній адміністрації. Загалом роботи з доступності на площі Ринок у місті розпочали у жовтні минулого року з перехрестя з вул. Сербською. Там вже зробили перехід на пл. Ринок. Також облаштували прохід зі сторони вул. Галицької. Пізніше через настання холодів, роботи призупинили.

Читайте також: У Львові покращують доступність на площі Ринок. Що відомо

Нагадаємо, після проведення усіх робіт доріжки будуть розташовані без розривів по усій площі включно з переходами через трамвайні колії та безбар'єрним входом у міську Ратушу. На їх облаштування залучають цільові кошти українських та міжнародних партнерів. Вони передбачені виключно на програму забезпечення інклюзивності. Кошти з місцевого чи державного бюджету на це не витрачатимуть. 

Додамо, що за даними управління соцзахисту ЛМР, 5,6% жителів Львівської громади, тобто 47 500, офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується  багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять в цю офіційну статистику. Через війну, розпочату росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище, щодня збільшується.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!