У Львові покращують доступність на площі Ринок. Що відомо

1605 0
Наразі на площі демонтовують, шліфують і встановлюють назад бруківку.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові на пл. Ринок продовжують облаштовувати «доріжки доступності». Зараз роботи тривають на двох ділянках з правого боку від головного входу в Ратушу. Наразі мощення викладене грубим і дрібним бруком, відтак бруківку демонтовують, шліфують і встановлюють назад. До кінця року роботи на цих ділянках завершать. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Читайте також: Що зміниться на площі Ринок та вокзалі або Як Львів стає доступнішим

«Роботи з облаштування доріжок доступності на площі Ринок розпочалися у жовтні цього року з перехрестя з вул. Сербською. Звідси зробили перехід на пл. Ринок. Також вже облаштували прохід зі сторони вул. Галицької. Зараз роботи тривають на двох ділянках на пл. Ринок з правого боку від головного входу в Ратушу. Тут мощення є з грубого і дрібного бруку. Підрядна організація ЛКП «ШРП Галицького району» демонтовує це каміння, шліфує до гладкого рівня і повертає назад. До кінця цього року роботи на цих двох ділянках мають завершити. Далі на кілька тижнів призупинимо і повернемось на нові ділянки вже після морозів», – пояснила голова Галицької районної адміністрації Галина Гладяк.

Комунальники працюють відповідно до схеми, розробленої управлінням архітектури та урбаністики ЛМР. Проєкт передбачає облаштування доріжок доступності на площі Ринок. Після проведення усіх робіт доріжки будуть розташовані без розривів по усій площі включно з переходами через трамвайні колії та безбар'єрним входом у міську Ратушу. На їх облаштування залучають цільові кошти українських та міжнародних партнерів. Вони передбачені виключно на програму забезпечення інклюзивності.

Додамо, за даними управління соцзахисту ЛМР, 5,6% жителів Львівської громади, тобто 47 500, офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується  багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять в цю офіційну статистику. Через війну, розпочату росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище,  щодня збільшується.

Читайте також: Біля Львівської міськради по-новому вистелять бруківку

Нагадаємо, у Львові оновлять ознакування на пл. Двірцевій та в будівлі головного залізничного вокзалу. При вході до головної касової зали вокзалу облаштують пандус. Покращення доступності та навігації на цій локації здійснюватиметься за грантові кошти Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Tvoemisto.tv провело дискусію «Робочі місця і доступність. Чи готова Львівщина до повернення військових», під час якої учасники розповіли, як зміниться площа Ринок, що треба покращити з громадським транспортом та чи готові роботодавці працевлаштовувати людей з інвалідністю та чому нам потрібна карта доступності. Читайте за посиланням

Юлія Кметик

Фото ЛМР

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!