У центрі Львова планують збудувати 5-поверхівку та реорганізувати рух поруч

6900 2
Забудовник пропонує знести наявний будинок на 15 квартир.
Візуалізація ДПТ

Візуалізація ДПТ

У Львові на Поповича планують збудувати 5-поверхівку та змінити організацію дорожнього руху на прилеглих вулицях. Відповідний детальний план території, обмеженої вулицями Мартовича, Григоровича та Дудаєва, оприлюднили на сайті ЛМР.

Читайте також: Два нові готелі та підземний маршрут для туристів. Як планують упорядкувати центр Львова

Згідно з містобудівною документацією, головним завданням ДПТ є будівництво нового житла на Поповича, 6 за ініціативи ОСББ «Грушевський». Цей двоповерховий будинок збудували у 1960-70 роках, а його стан оцінюють як незадовільний. Нині тут проживає 25 мешканців у 15 квартирах. Забудовник пропонує знести будинок і збудувати новий 5-поверховий за кошти інвестора.

Умовний вигляд нового будинку з вулиці Поповича

На території ДПТ розташовані два дитсадочки та три школи. Крім цього, автори детального плану пропонують облаштувати дитсадок у будівлі колишнього військомату Галицького району на вулиці Каліча Гора, 5.

Читайте також: Школа, апарт-готель та житловий комплекс. Як може змінитися територія Львівського нафтомаслозаводу

Крім цього, пропонують розширити проїжджу частину до 6 м на вулиці Дудаєва, Стефаника, Мартовича, Григоровича і Поповича. Також на Дудаєва планують запровадити двосторонній рух та заборонити паркування. На інших вулицях ДПТ планують влаштувати вуличну стоянку з паралельним паркуванням, де сумарно можна розмістити 54 автомобілі. Вуличне паркування запровадять тимчасово, до будівництва мережі підземних та перехоплювальних паркінгів. Один із таких буде у новобудові на Поповича, 6, де збудують два підземні поверхи на 12-16 авто.

Громадське слухання щодо детального плану території відбудеться 15 липня у приміщенні Личаківської районної адміністрації (вул. Костя Левицького, 67) о 18:00.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
26 Червня, 2019 13:07
L. Ніколи такого не було і от знов: було два поверхи (з певними примітками), стане п'ять. Там і пласкі дахи -- лиш би вміститися в поверховість і бажання продати більше квадратів житлової площі. Відколи це у Львові в центрі взагалі шось будували з пласким дахом? Шкода. Ше більше шкода, шо візуалізація запропонованої будови -- адіщє ше те. Це явно не Львів, і такому явно не місце в центрі старого міста.
До редакції та безпосередніх авторів матеріалу: шановні, при публікації таких делікатних тем, будь ласка, майте на увазі, шо їх теж пильнують. Навіть ненавмисні одруки як у "Цей двоповерховий будинок збудували у 1960-70 роках, ..." сприймається як маніпуляція, після яких думки на кшталт "совкове одоробло? можна знести, та-та, ми ту жиєм вже давно!" сприйматимуться виправданими від кожного місцевого, який випадково став львівцем. Натомість, навіть у проектній документації сказано: "Двоповерховий будинок No 6 був збудований у 60-70-ті роки ХІХ ст. (судячи із історичних картографічних матеріалів). На поч. 20 ст. тут жив власник друкарні Бернард Мюллер, дружина якого видавала тут журнал "Кухня та здоров’я". Шануйтеся і любіть старий Львів.
26 Червня, 2019 10:02
666 ...обговорювати "плани" реорганізації руху -- переливати з пустого в порожнє ... але запровадження двостороннього руху по Дудаєва(Лермонтова) це як "купи козу - продай козу" ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!