Школа, апарт-готель та житловий комплекс. Як може змінитися територія львівського нафтомаслозаводу

6533 0
Детальний план території винесли на обговорення мешканців району.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Територію колишнього Львівського дослідного нафтомаслозаводу планують впорядкувати та збудувати там громадський і житловий комплекс із школою та дитсадком. Відповідний детальний план території обмеженої вулицями Богдана Хмельницького, Промисловою, Равською, Діаманда та Нафтовою оприлюднили на сайті Львівської міської ради.

Читайте також: На Лемківській збудують житловий комплекс та готель. Візуалізація

Більшу частину детального плану займає колишнє промпідприємство ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод». Цю ділянку пропонують реконструювати, збудувавши багатофункціональний 8-12 поверховий адміністративно-офісний центр із триповерховим наземним гаражем між вулицям проектована №5 та проектована №6. 

Будівлі громадського призначення матимуть 4-5 поверхів, а житлові – 8-9 поверхів на 453 квартири. У північній частині детального плану пропонують збудувати 3-поверхові офісні приміщення. У перші поверхи багатоповерхівки вбудують школу-ліцей на 24 класи та дитсадок. Усередині магістральних територій збудують апартамент-готель від 2 до 17 поверхів.

Читайте також: Біля парку Погулянка збудують багатоповерхівку з дитсадком. Візуалізація

Наявні внутрішньоквартальні території планують впорядкувати, зберегти зелені насадження та влаштувати пішохідну алею з велодоріжкою через територію всього кварталу. Підземний паркінг налічуватиме 935 місць, а наземний – 54.

Також детальним планом передбачили збудувати проектовані вулиці, які забезпечать виїзд із кварталів на магістральні вулиці. Пішохідні переходи через вулиці облаштують на одному рівні з хідниками. Також у районі має значно побільшати озеленення.

Читайте також: На Панаса Мирного збудують офіс для ІТ-фахівців. Візуалізація

Реалізувати проекти детального плану очікують за 3-7 років. Його розробило ДП  «Містопроект». Подавати пропозиції щодо детального плану можна з 1 квітня до 1 травня.15 квітня у приміщенні актового залу Шевченківської районної адміністрації відбудеться громадське слухання за адресою вул. Липинського, 11. Початок об 18:00.

Додамо, що дослідний нафтомаслозавод заснували у 1896 році як фабрику і рафінерію виробів із нафти. У 1999 році підприємство перейшло у колективну власність. У 2009 році суд ліквідував завод, а на майно наклав арешт.

Вікторія Ейсмунт

Схеми ДПТ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!