Україна

На Прем’єр-міністра Шмигаля склали протокол за адміністративне правопорушення

607 0
У НАЗК заявили, що посадовець незаконно розголосив інформацію щодо викривача.

На Прем’єр-міністра Україна Дениса Шмигаля склали протокол за вчинення адміністративного правопорушення. Це зробили у зв’язку з розголошенням ним інформації щодо викривача, яка стала йому відома у зв’язку з виконанням службових обов’язків. Про це повідомила пресслужба НАЗК. 

«Очільник Уряду, попередньо розглянувши повідомлення про корупцію від викривача, а саме працівника Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ), дав доручення відповідним посадовим особам опрацювати таке повідомлення і за результатами поінформувати заявника та Кабінет Міністрів України», – йдеться у повідомленні. 

Проте, окрім посадових осіб, повідомлення отримав й керівник КРАІЛ Іван Рудий, проти якого й велось розслідування. Після цього останній порушив дисциплінарне провадження проти викривачала, на що не мав права.  

Таким чином Денис Шмигаль вчинив адмінправопорушення, передбачене ч. 2 ст. 1728 КУпАП (Незаконне використання інформації, що стала відома особі у зв’язку з виконанням службових обов’язків). 

Читайте також: Колишнього заступника міністра оборони викрили на розтраті 950 млн грн

Також у НАЗК зазначили, що запросили прем’єра до ознайомлення з документом ще 10 січня, проте він не з’явився.

Нагадаємо, що суд Львова закрив кримінальне провадження щодо екскерівника ЛКП «Львівелектротранс» Андрія Свищова, якого звинувачували у зловживанні службовим становищем.

Володимир Федорович

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!