Суд закрив справу щодо екскерівника «Львівелектротрансу», якого звинувачували у корупції

1708 0
Йдеться про Андрія Свищо, якого звинуватили у зловживанні службовим становищем через закупівлю електроенергії для ЛКП «Львівелектротранс» поза тендерами.
фото: лкп львівелектротранс

фото: лкп львівелектротранс

Франківський районний суд Львова закрив кримінальне провадження щодо екскерівника ЛКП «Львівелектротранс» Андрія Свищо, якого звинувачували у зловживанні службовим становищем. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як зазначено в ухвалі, справу закрили на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України (Кримінальне провадження закривається в разі, якщо після повідомлення особі про підозру закінчився строк досудового розслідування). Суд також  врахував, що кримінальне правопорушення, передбачене ч.5 ст.191 (Розтрата бюджетних коштів в особливо великих розмірах) КК України є особливо тяжким злочином та карається позбавлення волі на строк від 7 до 12 років та позбавленням права обіймати певні посади до 3 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у серпні 2020 року директор ЛКП Львівелектротранс Андрій Свищо під час відритих торгів уклав договір з підприємством-постачальником електричної енергії, а у вересні безпідставно укладав ще кілька додаткових угод з придбання електроенергії за збільшеною ціною за рахунок комунального підприємства. Це спричинило розтрату бюджетних коштів на суму майже 969 тисяч гривень.

Попри це, у ЛМР зазначили, що такими діями комунальне підприємство зекономило понад 5,3 млн, проте вже у липні 2021 року за результатами службової перевірки Свищо звільнили з посади

Читайте також: Керівника підприємства на Львівщині підозрюють в ухиленні від сплати податків на 104 млн гривень

Згодом він оскаржив це рішення міськради у Пустомитівському районному суді. Тоді суддя став на сторону чиновника – ЛМР зобов’язали поновити його на посаді, а також виплатити йому середню заробітну плату за рік вимушеного прогулу (661 тис. гривень). Та це рішення скасували на рівні апеляційної інстанції, що підтвердив і Верховний суд у касаційному порядку. 

Нагадаємо, що у Львові затримали лікаря-хірурга, який входив до складу районної військово-лікарської комісії, яка допомагала ухилянтам організувати виїзд за кордон.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!