На пункті пропуску «Шегині» хочуть облаштувати сервісну зону

1348 0
За проєктом планують облаштувати новий актовокзал на виїзд з інфраструктурою і реконструкцію пункту пропуску на в’їзд.
Фото: EPA/Darek Delmanowicz

Фото: EPA/Darek Delmanowicz

На Львівщині за кредитні кошти хочуть облаштувати пункт пропуску «Шегині» і збудувати там окрему сервісну зону, щоб громадянам було комфортно перетинати кордон, повідомили у Львівській обласній державній адміністрації. 

Читайте також: Україна відкрила всі пункти пропуску на кордоні з Польщею

Як зазначив директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА Роман Шепеляк, через те, що Львівська область має найбільшу протяжність кордону з Європейським Союзом Львівщина має розбудовувати прикордонну інфраструктуру. 

Чергу на під’їзді до кордону винесли за межі населеного пункту, але це не вирішило проблеми скупчення транспортних засобів, засмічення узбіччя, забезпечення санітарно-гігієнічних потреб для учасників транскордонного руху тощо. 

За результатами зустрічі Шегинівська територіальна громада запропонувала вільну земельну ділянку, яка найкраще підходить під облаштування інфраструктури сервісної зони.

Зокрема, йдеться про облаштування нового автовокзалу та реконструкцію інфраструктури існуючого пункту пропуску на в’їзд. 

Читайте також: Де на Львівщині планують облаштувати п'ять нових пунктів пропуску

Міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Шегині» потрапляє під реконструкцію за кошти польського кредиту. Почати будівельні роботи планують у серпні-вересні 2021 року, а завершити – до кінця 2023 року.

Підрядником є польська фірма UNIBEP S.A, а сума виділених коштів становить 15,720 млн євро.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!