На реставрацію Жовківського замку виділили 3,8 млн грн

2199 0
Для реставраційних робіт у Жовківському замку на Львівщині виділили 3,8 мільйона гривень. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року, – повідомляє прес-служба ЛМР.
Фото: stezhkamu.com, lvivexpres.com, ua.igotoworld.com, snap.com.ua

Фото: stezhkamu.com, lvivexpres.com, ua.igotoworld.com, snap.com.ua

Ці кошти скерують на співфінансування українсько-польського проекту транскордонного співробітництва «Скарби прикордоння – охорона культурної спадщини».

З українського боку у рамках цього проекту для реставрації обрали історико-архітектурний заповідник у м. Жовква, а з польського – монастир у Старій Вісі (Підкарпатське воєводство).

Загальна вартість проекту – 3 965 382,90 євро, з яких 1 326 351,33 євро виділені для української частини. Обов’язковий власний внесок української сторони передбачено в сумі 154 943,00 євро, що становить 10% від вартості української частини проекту.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: Жовква – «ідеальне місто» неподалік Львова

Нагадаємо, що 4 грудня під час зустрічі з народними депутатами від Львівщини було озвучено необхідність додаткового фінансування міжнародного проекту із реконструкції Жовківського замку на суму 3,8 млн грн.

Довідка. Українсько-польський проект транскордонного співробітництва «Скарби прикордоння – охорона культурної спадщини» один з небагатьох, що передбачає фактичну реставрацію важливої історичної пам’ятки архітектури. Державний історико-архітектурний заповідник у м. Жовкві став його учасником у 2013 році.

Опублікувала Яна Гончарова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!