Київ

На розчищуванні озера в Києві "відмили" 330 тисяч грн, — Прокуратура

415 0
Тепер підприємцю загрожує до 12 років ув'язнення.
Озеро Гнилуша у Києві. Фото: Київська міська прокуратура

Озеро Гнилуша у Києві. Фото: Київська міська прокуратура

Директора підрядної організації підозрюють у розкраданні бюджетних грошей на розчищуванні озера Гнилуша у Деснянському районі.  Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Комунальне підприємство "Плесо" уклало договір з підрядною організацією на проведення капітального ремонту та розчищення озера Гнилуша. У звітних документах директор підприємства штучно завищив вартість і обсяг виконаних робіт і присвоїв понад 330 тисяч гривень.

«Директор підрядної організації вніс неправдиві відомості до акту виконаних робіт, зазначивши, зокрема, про використання спеціальної техніки та виконання днопоглиблювальних робіт із її залученням, які фактично не виконані», — йдеться у повідомленні прокуратури.

Підряднику оголосили підозру одразу за двома статтями Кримінального кодексу. А саме: за фактом внесення службовою особою до офіційного документа свідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 КК України) та заволодіння бюджетними коштами у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України). Тепер підприємцю загрожує до 12 років ув'язнення.

Раніше в межах цього ж кримінального провадження окружна прокуратура повідомила про підозру інженеру з технічного нагляду комунального підприємства за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у жовтні та у листопаді минулого року КП «Плесо» двічі оголошувало тендери на розчистку та благоустрій озера Синє, яке майже повністю пересохло. Кожного разу пропозиції учасників відхиляли.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!