Київ

Озеро Синє планують розчистити до кінця року, на це передбачено 35 млн грн

800 0
Загальна вартість робіт, які включають відновлення водойми та благоустрій території довкола, становить 96 млн 350 тис. грн

За результатами обговорення з громадськістю, яка виступає за порятунок озера Синє, комунальне підприємство «Плесо» шукає виконавця робіт із розчистки озера. Про це повідомляє КМДА.

Враховуючи критичний стан водойми та запит громади на її відновлення, першочергово планується виконати комплекс робіт, спрямованих на покращення екологічного, санітарного та гідрогеологічного стану озера.

У 2023 році планується перший етап робіт – розчистка озера. Комплекс робіт проведуть за рахунок коштів, передбачених у спеціальному фонді в розмірі 35 млн грн. Рішення щодо продовження благоустрою території розглядатиметься окремо не раніше 2024 року.

Згідно з експертизою, загальна вартість робіт, які включають відновлення водойми та благоустрій території довкола, становить 96 млн 350 тис. грн.

Нагадаємо, що 21 жовтня відбулася зустріч громади з генеральним директором КП «Плесо» щодо поточного стану озера Синє та подальших дій із його порятунку. На зустрічі, зокрема, повідомлялося, що в разі відсутності форс-мажорів, роботи з розчистки водойми розпочнуть у середині листопада.

Нагадаємо, у вересні озеро Синє в Подільському районі столиці, яке є єдиним у місті озером льодовикового періоду, майже повністю висохло.

У Департаменті захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА на запит «Твого міста» повідомили, що проєктна документація з відновлення водойми перебуває на розгляді в Державній службі геології та надр України й Державному агентстві водних ресурсів України.

Водночас, як повідомили у КП «Плесо», фахівці проведуть дослідження озера для з'ясування причин і визначення підґрунтя подальших дій.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!