На розвиток парку «Сколівські бескиди» на Львівщині виділили понад мільйон гривень

2088 0
За ці гроші планують встановити інформаційні стенди, туристичні знаки, а також облаштувати джерела питної води та оглядові майданчики.
Фото: uk.wikipedia.org

Фото: uk.wikipedia.org

Львівська обласна рада виділила 1 млн 400 тис. грн із обласного фонду охорони навколишнього природного середовища для розвитку рекреаційної інфраструктури та мережі шляхів активного екологічного туризму у «Сколівських бескидах».

Читайте також: Криза торкнеться кожного львів'янина. Скільки Львів може втратити на туристах через карантин

За ці гроші планують оновити інфраструктуру парку, встановити інформаційні стенди, туристичні напрямкові та попереджувальні знаки, а також облаштувати джерела питної води, переходи через потічки та оглядові майданчики.

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод, цей регіон чудово підходить для екотуризму, активного відпочинку та оздоровлення.

«Через карантин кордони закрили, та навіть якщо їх відкриють, то поїздки в інші країни відразу ж не будуть такими зручними і легкими, як до пандемії. Тому в Україні на літо стає популярним внутрішній туризм. Попит вже росте. І щоб перемогти у конкуренції з іншими регіонами, ми маємо запропонувати туристам якісні послуги, якісну інфраструктуру, зручність, безпеку, голосно розказати всім про унікальні природні та культурні об’єкти, які є в нашій області», – каже він.

Читайте також: Чи поїдуть львів'яни на море та які країни готові їх прийняти

У національному природному парку «Сколівські бескиди» є ліси, гори, водоспади, пам’ятки архітектури, як-от палац Гредлів у Сколе чи дерев’яні бойківські церкви. За словами Юрія Холода, цей регіон чудово підходить для екотуризму, активного відпочинку та оздоровлення, однак його потрібно покращити.

«Наше завдання і завдання працівників парку: ознакувати та промаркувати ці шляхи, розчистити їх від дерев і кущів, що вже частково зробили, оновити інформаційні стенди. Так само дуже важливо облаштувати всі джерела питної води на туристичних маршрутах, встановити зручні місця для перепочинку і, наприклад, містки через водойми та оглядові майданчики», – додає він.

Спеціалісти з управління туризму і працівники природного парку вже почали наносити на карти GPS-координати всіх екостежок. Шляхи внесуть у мобільний додаток, щоб кожен міг безкоштовно завантажити і безпечно рухатися. Ознакувати 144 км дороги планують до вересня 2020 року.

Читайте також: Львівські екскурсоводи пішли в онлайн або Що буде з галицьким Вавилоном

Нагадаємо, що у травні цього року Львівська обласна адміністрація обіцяла розробити стратегію виходу з кризи туристичної галузі Львівщини. Зокрема, у НПП «Сколівські Бескиди», який охоплює 35 гектарів лісів, лук та гір Прикарпаття і Карпат, вже розробили 144 км шляхів активного туризму та екологічних стежок. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!