Київ

На сайті президента зареєстрували петицію про відсторонення Кличка. Третина укриттів Києва не придатні

873 0
Першими результатами роботи по ревізії укриттів поділився міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.
Віталій Кличко

Віталій Кличко

На сайті президента зареєстрували петицію про відсторонення Віталія Кличка від посади мера на період проведення досудового розслідування щодо зачиненого укриття. 
 
Напередодні Віталій Кличко звернувся до Офісу президента й уряду з проханням відсторонити голову Деснянського району Дмитра Ратнікова, а також керівника медзакладу, де було зачинене укриття, на час, поки триває слідство. У відповідь голова Деснянського району запропонував йому одночасно написати заяви про звільнення.
 
Тим часом, третина укриттів Києва не придатні до використання, а більше сотні – зачинені: першими результатами роботи по ревізії укриттів поділився міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.
 

Станом на 08:00 4 червня перевірили 1078 об’єктів. З них 33%, або 359 укриттів, виявилися не готовими для використання, а 11%, або 122 укриття, були зачинені. Водночас 55%, або 597 укриттів, готові до використання.

«З недовірою сприйняв те, що половина були відкриті і визнані готовими. Коли ми вчора вибірково перевіряли з нашим мером укриття в Оболонському районі, то абсолютна більшість укриттів були закритими. А коли ми їх таки відкривали, то вони виявлялись непридатними для використання. Та команда пояснила високий відсоток відкритих і готових за перший день тим, що більшість перевірених укриттів за перший день були в школах, дитсадках і лікарнях. А там ситуація трохи краща, ніж загалом по місту», - каже Камишін.

Більше тисячі скарг на укриття надійшло за добу в «Києві Цифровому». Майже половина скарг була про те, що укриття зачинені, відзначив міський голова Віталій Кличко. Чверть користувачів поскаржилися, що укриття перебувають у неналежному стані, ще чверть – що поблизу немає сховищ.
 
Нагадаємо, охоронця поліклініки, де біля зачиненого укриття загинули люди, відправили під варту. Трьох службових осіб – першу заступницю голови Деснянської районної держадміністрації, директора медзакладу та його заступника – помістили під цілодобовий домашній арешт. За цими статтями можна отримати покарання від двох до п'яти років позбавлення волі та від трьох до восьми років ув’язнення відповідно.
 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
 
ТЕГИ: київ, Кличко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!