На скільки днів військовий може піти у відпустку за сімейними обставинами. Пояснення

12316 0
Кожному військовому дається до 10 днів відпустки за сімейними обставинами на рік.
Умовне фото

Умовне фото

Відповідно до нового Закону України щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану кожному дається до 10 днів відпустки за сімейними обставинами на рік. Про це Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі ЛОТЦК та СП.

За яких сімейних обставин можна піти у відпустку: 

За сімейними обставинами без збереження грошового забезпечення до 10 календарних днів у випадках укладення військовослужбовцем шлюбу.

До 7 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад у випадках тяжкого стану здоров'я або смерті дружини (чоловіка), батька (матері), вітчима (мачухи), сина (дочки), пасинка (падчерки), рідного брата (рідної сестри) військовослужбовця, батька (матері) подружжя або особи, на вихованні якої перебував військовослужбовець.

До 3 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад у випадках тяжкого стану здоров'я або смерті інших рідних.

До 15 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад у випадках пожежі або іншого стихійного лиха, яке спіткало сім'ю військовослужбовця або рідних по крові чи шлюбу.

До 3 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад в інших виняткових випадках, коли присутність військовослужбовця в сім'ї необхідна – надається за рішенням командира (начальника) військової частини, один раз протягом календарного року.

Читайте також: Чоловіки-військовослужбовці зможуть брати декретну відпустку

Як оформити відпустку:

1. Написати рапорт безпосереднього на командира частини. 

2. Додати до рапорту документи (копії, нотаріальні копії), які підтверджують обставини (медична довідка, свідоцтво про народження або смерть).

Нагадаємо, Верховна Рада збільшила щорічні відпустки військовим до 30 днів плюс 10 днів за сімейними обставинами чи з інших поважних причин. При цьому військові зможуть отримати час на те, щоб доїхати до місця проведення відпустки й назад – на це можуть виділити до двох діб в одну сторону 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!