Стадіон «Україна» позбавили права на проведення матчів української Прем’єр-ліги

2913 0
Стадіон позбавили третьої категорії. Тепер проводити поєдинки української Прем’єр-ліги на ньому не дозволяється.
Фото: fckarpaty.com.ua

Фото: fckarpaty.com.ua

Стадіон «Україна» у Львові понизили у категорії, тепер він відповідає структурним критеріям не 3-ї, а 2-ї категорії УАФ і не може приймати матчі української Прем’єр-ліги.

Читайте також: Львівським «Карпатам» не дали землю біля стадіону «Україна»

Раніше на стадіоні мали проводити матчі львівські команди «Карпати», «Рух» та «Львів». Зокрема, футбольний клуб «Рух» сьогодні, 9 липня, оприлюднив заяву про те, що через рішення УАФ може припинити своє існування.

«Стадіон, на якому ще недавно грала свої офіційні матчі Національна команда України з футболу, стадіон, на якому УЄФА проводила матчі Групового етапу Ліги Європи, – визнано непридатним для проведення матчів української Прем’єр-ліги», – йдеться у заяві.

У клубі переконані, що відбулась «закулісна змова керівництва «Арени Львів» та Української асоціації футболу, яка полягає в тому, щоб змусити львівські клуби грати там, де прагнуть саме вони».

«Навздогін рішенню УАФ про позбавлення стадіону «Україна» 3-ї категорії, керівництво «Арени Львів» надіслало ФК «Рух» нову «комерційну» пропозицію – збільшивши орендну плату за один матч ще на 30% – до 270 тис. грн. за матч. Це, мабуть, «комісія» керівництву УАФ за лобіювання інтересів», – зазначили у футбольного клубі «Рух».

Читайте також: Партнер Козловського зведе житловий квартал біля стадіону Україна

Стадіон «Україна» збудували у 1960-1963 роках минулого століття, а відкрили – 18  серпня 1963 року. У 1999 році його реконструювали та змінили дерев’яні лавки на пластикові та зменшили кількість місць. У 2018 році тут встановили нове табло.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!