Київ

На станції метро «Площа Українських Героїв» демонтували літери старої назви

552 0
Фото: Богдан Гдаль

Фото: Богдан Гдаль

На станції метро «Площа Українських Героїв» із колійних стін демонтували колишню назву станції «Площа Льва Толстого». Про це повідомляє КП "Київський метрополітен".

Роботи провели вночі. Наразі на стінах відсутні нові написи, однак незабаром вони з’являться, адже вже триває робота з їхнього виготовлення.

Додамо, що нові шрифти безкоштовно за власної ініціативи розробив шрифтовий дизайнер Богдан Гдаль. Також автор  отримав всі необхідні погодження від архітекторів станцій.

Як свідчить тендер у системі «Prozorro», нові літери будуть виготовлені з полірованого анодованого алюмінію світло мідного кольору та вкриті лаком. Шрифт буде в історичному стилі з рослинними декоративними вставками та товщиною 50 мм.

Роботи мають бути виготовлені до 29 лютого 2024.

Нагадаємо, що у травні 2023 року рішенням Київської міської ради перейменували дві станції метрополітену: «Площу Льва Толстого» – на «Площу Українських Героїв», а «Дружбу народів» – на «Звіринецьку».

У київському метро уже замінено всі написи, які слугують навігацією для пасажирів, зокрема інформаційні покажчики, табло, вказівники та карти-схеми. Також перезаписано звукові оголошення, які транслюють у рухомому складі та на балюстрадах ескалаторів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!