Київ

На стінах колишньої станції метро «Льва Толстого» встановили літери нової назви

508 0
Роботи проводили вночі
Фото: Богдан Гдаль

Фото: Богдан Гдаль

На станції метро «Площа Українських Героїв», яка раніше мала назву «Площа Льва Толстого», встановили нові літери. Про це повідомив автор нових шрифтів, дизайнер Богдан Гдаль.

Нагадаємо, що у травні 2023 року рішенням Київської міської ради перейменували дві станції метрополітену: «Площу Льва Толстого» – на «Площу Українських Героїв», а «Дружби народів» – на «Звіринецьку».

Нові шрифти безкоштовно за власної ініціативи розробив шрифтовий дизайнер Богдан Гдаль. Також автор  отримав всі необхідні погодження від архітекторів станцій.

Нові літери виготовлені з полірованого анодованого алюмінію світло мідного кольору та вкриті лаком. 

У київському метро уже замінено всі написи, які слугують навігацією для пасажирів, зокрема інформаційні покажчики, табло, вказівники та карти-схеми. Також перезаписано звукові оголошення, які транслюють у рухомому складі та на балюстрадах ескалаторів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!