На вулиці Стрийській зведуть новий комплекс з готелем

3487 0
Зараз територія там сформована переважно садибно-житловою забудовою.

Неподалік Львівського автовокзалу на вул. Стрийській збудують житлово-комерційний комплекс з офісами та міні-готелем. Вчора, 28 березня, львівські депутати під час пленарного засідання сесії ЛМР затвердили детальний план території в районі вулиць Стрийської та проектованої частини Княгині Ольги.

Йдеться про територію, що сформована переважно садибно-житловою забудовою, велику частину тут займає гаражно-будівельний кооператив. У південній частині детального плану є комплекс таунхаусів, збудованих 15 років тому та вже заселених. 

Одна з черг освоєння цієї території – це ділянка в кінці вулиці Сокільницької, паралельно до Стрийської, що з південного боку межує з комплексом таунхаусів. У 2021 році на будівництво готелю на частині ділянки погодили містобудівні умови та обмеження. Детальним ж планом пропонують завершити формування цієї житлово-громадської групи, а саме передбачити житлово-комерційний комплекс.

Читайте також: Ви бачили Під Голоском? Ми такого не хочемо». Де у Львові буде новий мікрорайон

Зокрема, тут планують будівництво з вбудованими на перших двох поверхах комерційними приміщеннями. Власник ділянки (компанія-забудовник «Кворум») вже отримав містобудівні умови та обмеження на комерційний об’єкт – офісний центр з автосалоном на першому поверсі.

Із боку гаражного кооперативу хочуть розмістити нежитловий блок, приміром, офіси, апартаменти чи міні-готель. Поверховість – 4-8 поверхів. На території у межах проєктування є декоративна водойма, яку збережуть і мають збільшити. Передбачений також підземний паркінг на 20-25 машин, відкрита автостоянка на 32 машино-місця, гостьова – на 6 місць.

До слова, за даними системи Youcontrol, компанія «Кворум Партнерс» зареєстрована на вул. Щирецькій у Львові та займається будівництвом житлових та нежитлових приміщень, електромонтажними і підготовчими роботами. Кінцевим бенефіціарним власником є Юліан Чаплінський та Любомира Була, директор – Роман Була.

Зазначимо, що Tvoemisto.tv ще торік спілкувалося з мешканцями вул. Сокільницької. Вони скаржилися, що поруч з сусідським будинком планують звести офіси з підземним паркінгом. Більше про це читайте тут.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!