Біля річки на Сихові пропонують облаштувати громадський простір. Як він може виглядати

8005 0
Біля річки планують облаштувати пішохідні та велосипедні маршрути.
Фото: проєкт перепланування

Фото: проєкт перепланування

У Сихівському районі Львова планують змінити планування території біля річки Зубра. Йдеться, зокрема, про облаштування громадського простору та зони відпочинку. Про це стало відомо із проєкту «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті». 

Читайте також: Багато коштів «з'їдає» транспорт. На що піде бюджет Львова

В межах проєкту «Зелена лінія» для покращення умов мешканців пропонують облаштувати екологічно привабливі велосипедні та пішохідні маршрути. Ці ділянки планують розмежувати та встановити засоби заспокоєння руху на в’їзді в житлову зону.

Окрім того, за проєктом, на території планують покращити доступність зупинок та збільшили комфорт очікування. Передбачено також каскадне розширення та поглиблення русла, плеса р. Зубра. На прибережній зоні облаштують благоустрій та проведуть компенсаційні заходи з озеленення в місцях розміщення існуючих будівель та споруд в прибережно-захисної зони річки.

На виході водойми з колектору пропонують організувати комплекс очистки від механічних включень, нафтопродуктів та дезінфекції.

Зазначимо, що проєкт «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті» фінансується Gap Fund, що є мультидонорською ініціативою Німеччини та Люксембургу, виконавцями якої є Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) у партнерстві з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) та Світовим банком (WB).

Додамо, що Tvoemisto.tv звернулося до Львівської міської ради за коментарем щодо термінів реалізації проєкту та оплати робіт.

Нагадаємо, що між мікрорайонами Сихів та Новий Львів облаштують смуги руху для велосипедистів. Нові велосмуги з’єднають з існуючою велоінфраструктурою, збудованою в межах трамвайної колії на Сихів. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!