На місці старого бомбосховища у Львові хочуть збудувати 10-поверховий апарт-готель

4481 0
Комплекс також вміщатиме дворівневий підземний паркінг на 40 машиномісць.
Візуалізація Андрія Асанова

Візуалізація Андрія Асанова

На Сихові, на вул. Навроцького, 1, хочуть збудувати новий торгово-офісно-готельний комплекс з дворівневим підземним паркінгом. Відповідний ескіз намірів забудови розглянули на архітектурно-містобудівній раді 12 грудня. 

Основною функцією будівлі є апарт-готель, а супутні – офісний центр, торгові приміщення та підземний паркінг. Згідно з детальним планом території будівництво багатофункціональної будівлі є в першій черзі реалізації. 

Ділянка проєктування в 0,135 га розташована на розі вул. Угорської і просп. Червоної Калини. Комплекс буде 10-поверховим та вміщатиме дворівневий підземний паркінг на 40 машиномісць. Нижчий рівень паркінгу планують використовувати як протирадіаційне укриття. 

Комерційні приміщення займуть перший поверх, а з другого по четвертий поверхи облаштують офіси, від п’ятого до десятого – апарт-готель. Загалом у готелі буде 42 номери. На даху облаштують котельню з додатковими приміщеннями. Для розірвання силуету стилобату з поверхами готелю четвертий поверх зроблять заскленим. 

Читайте також: Як забудовують південну околицю Львова та що не так

Замовником будівництва є ТОВ «ПЕРСЕВЕРЕНС», а його власник, за даними аналітичної системи YouControl, львів'янин Олександр Сокотун. Раніше на цьому місці було бомбосховище, але у 2021 році Сокотун придбав його на аукціоні. До слова, це була нежитлова забудова 1976 року площею 97 м², яку використовували як бомбосховище. Бетонна споруда була заглиблена у землю та мала 10 окремих приміщень. Станом на 2021 рік технічний стан будівлі був незадовільним, тому Фонд держмайна продав її за 5,2 млн грн.

Сокотун також є керівником та засновником декількох інших підприємств, які займаються будівельним та ресторанним бізнесом. Зокрема, він є власником будівельних компаній «Західна девелоперська група» та «Львівська девелоперська група», яка будує житлово-офісний центр біля Краківського ринку.

Нагадаємо, що у Франківському районі Львова, на вул. Наукова, 5, на території Фізико-механічного інституту ім. Г. В. Карпенка НАН України планують збудувати новий ЖК з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземною автостоянкою.

Наталія Вареник
Візуалізація: ФОП Асанов А. В.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!